Democrație și drepturi civile

Democrația este o valoare incontestabilă pentru România și români. Cu toate acesta, contextul social și politic actual împiedică democrația prin diverse forme: declinul libertăților civile, atacarea independenței justiției, ascensiunea populismului, autoritarismul, extremismul și creșterea polarizării.

Institutul ACUM consideră ca indivizibile conceptele de „democrație” și „stat de drept”. Solidaritatea, sustenabilitatea și justiția sunt pilonii de bază pentru a obține stabilitate socială, economică, politică și ecologică. Acestea pot fi realizate doar prin unirea forțelor tuturor actorilor implicați, de la publicul larg, până la întreprinderi și factorii de decizie politică.

În cadrul Institutului ACUM vedem democrația ca pe o garanție a păcii și credem că o societate participativă promovează un sentiment de eficacitate politică, se hrănește cu interesul pentru problemele colective și contribuie la formarea unui cetățean informat, dispus să asume un rol activ în politica politică. proces. În opinia noastră, o societate activă și informată ar trebui să se bazeze pe angajamentul său față de natură, față de o existență durabilă și față de dialog și analiza valorilor democratice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *